Omgeving

‘Côte de Fumel’ ligt in een fraai heuvellandschap met mooi gelegen dorpen, kerken en landhuizen, die vaak gesitueerd zijn op hoog uitstekende punten. Er zijn ook talloze bastides, dat zijn aan het eind van de Middeleeuwen op strategisch gelegen heuvels gebouwde versterkte stadjes, zoals Tournon, Roquecor, Montcuq en Beauville. De mooiste bastides vinden wij Penne, Monflanquin en Lauzerte.

‘Côte de Fumel’ ligt precies tussen het Cahors-wijngebied in het oosten en het begin van de Bordeaux-wijnstreek in het westen. Een bezoek aan een paar caves is de moeite waard: Kijk, Proef, Vergelijk.

Men kan vanuit ‘Côte de Fumel’ vele kanten op wandelen: zo maar, direct vanaf het eigen terrein het bos in of met een van de vele routes die beschikbaar zijn in de wandelmap. Fietsen is door het heuvellandschap lastiger, maar voor de echte liefhebbers is het een uitdaging! Met de electrische fiets is het echter goed te doen. We hebben enkele routes voor u beschikbaar die direct vanaf de camping zijn uitgezet.

Erop uit met de auto

In de omgeving zijn talloze bastides en fraaie steden te bezoeken

Wandelen in de omgeving

Vanuit “Côte de Fumel” kan men vele kanten opwandelen, zo maar, via uitgezette routes

Culinair

Leuke restaurantjes, goede eetgelegenheden, Caves, marché Gourmandes en Table d’hôtes

Sportief

Kanoën op de Lot, fietsen in de omgeving, zwemmen en tennis

Cultuur

In de steden met regionale kunst en cultuur zijn veel musea maar ook op het platteland valt er genoeg te ontdekken