Erop uit met de auto

Kleine sfeerimpressie

‘Côte de Fumel’ ligt in een fraai heuvellandschap met mooi gelegen dorpen, kerken en landhuizen, die vaak gesitueerd zijn op hoog uitstekende punten. Er zijn ook talloze bastides, dat zijn aan het eind van de Middeleeuwen op strategisch gelegen heuvels gebouwde versterkte stadjes, zoals Tournon, Roquecor, Montcuq en Beauville. De mooiste bastides vinden wij Penne, Monflanquin en Lauzerte.

Men kan bezoeken brengen aan kastelen, grotten, boerderijen of lokale markten en festiviteiten in de dorpen. In de steden met regionale kunst en cultuur zijn veel musea, maar er zijn ook musea met onder meer op het platteland verbouwde lokale producten (zoals bijvoorbeeld “le musée du pruneau” en “le musée du foi gras”).

In de nabije omgeving vind je zowel leuke restaurantjes als gerenommeerde eetgelegenheden. Op wat ruimere afstand (ongeveer 30 km) liggen diverse fraaie golfbanen.

‘Côte de Fumel’ ligt precies tussen het Cahors-wijngebied in het oosten en het begin van de Bordeaux-wijnstreek in het westen. Een bezoek aan een paar caves is de moeite waard: Kijk, Proef, Vergelijk.

Ook kan men dagtochten maken naar de mooie steden Toulouse, Agen, Montauban of Cahors en naar het bekende gebied van de Dordogne. En vergeet niet de fraaie boottochten die je kunt maken op de Lot of de Tarn.

css.php
Geverifieerd door MonsterInsights